Градоначалникът на Пловдив Здравко Димитров, вицепремиерът Марияна Николова, зам.-министърът на регионалното

...
Градоначалникът на Пловдив Здравко Димитров, вицепремиерът Марияна Николова, зам.-министърът на регионалното
Коментари Харесай

Митрополит Николай даде църковно рамо на Борисов с реч навръх Успение Богородично

Градоначалникът на Пловдив Здравко Димитров, вицепремиерът Марияна Николова, зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков и заместник-кметове на Пловдив участваха на днешната литургия за Успение на Пресвета Богородица в катедралния храм " Успение Богородично " под тепетата, която бе отслужена от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай. Последният съблюдава традицията да пази актуалната власт и удари църковно рамо на Бойко Борисов.

Ето какво сподели митрополит Николай той пред миряните:  

" Безпокойство е обзело част от нашия народ. Ще взема отношение по настоящ въпрос, макар че мнозина ще ме упрекнат за това на днешния празник. Като православен митрополит желая да кажа какво мисля за събитията в страната ни, без да наемам никого с мнението си.

Тази година чествахме 150-годишнина от възобновяване на самостойната Българска православна черква. През последните 10 години за пръв път имахме държавно управление, което по своя воля оказа помощ доста на църквата. Българската страна стартира да чува гласа на църквата по общохуманни въпроси. Институциите започнаха да демонстрират чуваемост.

Правителството под управлението на Бойко Борисов се вслуша в гласа на църквата и не позволи узаконяването на сурогатното майчинство, еднополовите бракове и други.

Въпреки големия напън, на който бе подложен, Борисов не затвори храмовете точно на Великден. Трите негови държавни управления демонстрираха, че схващат, че църквата е носещата колона на страната ни. Бог да пази България! ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР